Selecteer een pagina

Wat doet XLNT Operations?

Betalen

XLNT Betalen organiseren wij op basis van de nieuwste betaaltechnologie en cash managementsystemen. De NFC-chip staat centraal in de processen op en tijdens de evenementen. De chip kan in verschillende dragers zoals de bekende betaalkaart, maar ook als armbandje, sleutelhanger en andere vormen worden geleverd. Naast de NFC-chip kan ook mobiel betaald worden via QR-technologie. Zolang de consument zich niet heeft geregistreerd blijft hij/zij anoniem. Registreren kan via een speciale website. Als men geregistreerd is kan het saldotegoed worden teruggevraagd en gestort worden op een bankrekening of naar wens aan een goed doel geschonken worden.

Naast het leveren van de NFC-chip in een drager, leveren wij de nodige hard- en software, inclusief het personeel. Belangrijk is dat wij een systeem aanbieden wat zowel in een open als een gesloten omgeving, een offline en online situatie kan functioneren.

XLNT werkt zoals aangegeven, daar waar het gaat om het beheren en transfereren van geld en andere waarde gerelateerde processen, samen met de Stichting Beheer Cliëntgelden 4all1 Payment Services. 4all1 Payment Services kan gezien worden als de kluis van het systeem voor de consument, opdrachtgevers en haar klanten.

Ticketing & Toegang

XLNT Ticketing & Toegang is een nieuw maar tegelijkertijd zichzelf al bewezen “in the cloud ticketing systeem” waarin onze klanten hun evenement kunnen aanmaken en tickets aan de consument kunnen aanbieden. De consument kan het entreebewijs op de NFC-betaalchip laten schrijven en daarmee toegang krijgen. Natuurlijk kan de consument er ook voor kiezen om een PDF als email en met een print of uiting (QR-code) op de smartphone daarvan, toegang tot een evenement te krijgen. Overigens kan de opdrachtgever haar eigen ticketing systeem integreren en koppelen aan het XLNT-platform via een API.

Betalen van het ticket kan via de reguliere kanalen maar ook via het saldotegoed op de betaalchip en worden afgehandeld binnen 4all1 Payment Services.

Event Software & Support

XLNT Support is een extra dienst waarbij gebruik gemaakt wordt van een uitgebreid en daarvoor bedoeld specifiek event-softwaresysteem. Hiermee wordt het evenement qua organisatie in kaart gebracht, draaiboeken worden up to date gehouden, inkomende en uitkomende facturen verzameld, verkoop en inkoop status bijgehouden en waarschuwen alert systemen als er actie moet worden ondernomen.

Naast de softwarematige aanpak, valt onder XLNT Support ook het menselijke aspect. Wij hebben specialisten en ander personeel ter beschikking staan om hetgeen wij aanbieden ook te bemannen en uit te voeren.

Management & Administratie Rapportages

XLNT Administration is een service waarbij wij rapportages van de geleverde diensten opstellen en deze desgewenst omzetten naar een door u gewenst format. Ook andere voor uw administratie belangrijke zaken kunnen aangeleverd worden. Van eenvoudig tot meer ingewikkelde processen, van een simpele rapportage tot accountantsverklaringen kunnen worden verzorgd.

Big Data & Business Intelligence

XLNT Big Data & Business Intelligence is een aparte loot binnen ons aanbod. Op aanvraag van onze opdrachtgevers kunnen wij de informatie die voortkomt uit de processen voor, tijdens en na een evenement, verwerken en omzetten in waarschijnlijkheidsmodellen. Tevens kunnen we op basis van die informatie consumentengedrag voorspellen, inkoopadviezen geven, crowd control ondersteuning bieden alsmede fraude minimaliseren en weerbaarheid verhogen.

Neem contact op

XLNT Operations | Splitting 7 9202LC Drachten | T. +31 (0)85 0292400 | E. info@xlnt-operations.com | KvK. 65229851 | BTW. NL8560.29.373.B01

XLNT Operations

Splitting 7 9202 LC Drachten